Arsa alırken konumun önemi

Arsa alırken her zaman konum ve yer önemlidir. Yerin önemi depreme dayanıklılığı ve çevresi her zaman o arsanın değerinin fırlamasına neden olur. Mesela aldığınız bir arsa bundan on yıl sonra yanına gittiğiniz de çevresi geliştiği için otomatik olarak değeri fırlayacaktır. Bu yüzden arsa alırken ilk yapmanız gereken konum ve çevresidir. 

Çevreye baz alınarak çevrenin nasıl geliştiğini ve ne gibi yeniliklere el verişli olduğunu araştırın.Mesela çevresinde büyük bir alış veriş merkezi olduğunda gelişme üzerindeki ilk adımını atacak. Mesela zemin dayanıklılığı çok önemlidir. Bu yüzden zemin uzmanları tarafından dayanıklılık testine sokulan arsalardan alınız. 

Satılık arsa alımlarınızı bu tür olanaklara karşı yapınız. Her yaptığınız yatırım için kendinize çok taktir edeceksiniz. Çünkü her zaman sahibinden satılık arsa alırken zemin ve çevresine iyi odaklanın. Çünkü ileride çok paralar kazanmak istediğiniz de bu tür etkenler devreye girecek ya engelleyecek ya da size yardımcı olacaktır. Çevresinde ki yapılanma arsanın değerini daha çok arttıracaktır. 

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder