Çılgın Proje "Kanal İstanbul" Arsa Fiyatlarını da Çıldırttı


                Kanal İstanbul projesinin 2011 yılında açıklanması ve son yapılan açıklamalarda güzergahının belli olması çevresinde bulunan arsa fiyatlarının tavan yapmasına neden oldu. %80 hazine arazilerinin kullanılacağı projede geriye kalan kısım devlet tarafından satın alınacak.
                Kanal İstanbul'un güzergahının belli olması ile bölgede talep gören arsa fiyatları katlanarak yükselişe geçti. Kanal'ın daha bitiş tarihinin bile netleşmemesi ve bu durumun medyaya yansıması bölgede arsaların değerlerinin katlanmasına engel oluşturmadı.  Alan sahalarının dar olmasının fiyatlar üzerinde ki etkisini göz önünde bulundurarak, burada ki artışların getirilerine oranla artmasının doğal olduğunu açıklayan uzmanlar, buralarda satılık arsa bulmanın oldukça zor olduğunu dile getiriyor.

                Kanal İstanbul geçtiği güzergahtaki tüm çevre köylerin ve arsaların fiyatlarını katlaması ileride burada ikamet edecek olan bir milyondan fazla nüfusun getirisi ile daha da değerleneceğe benziyor. Ayrıca Kanal İstanbul'un büyük kısmının geçeceği Arnavutköy'de de arsa fiyatları değerlendi. Küçükçekmece Gölü'nden başlayıp, Sazlıdere'yi takip eden güzergah bu yoldan Karadeniz'e bağlanacak. Ayrıca arsa spekülasyonlarını önlemek adına hisseli arsa alım satımı gerçekleştirilecek.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder